Topkwaliteit parasol

35 produkten

Een luxe tuinparasol voor jarenlang gebruik

Met een fraaie tuin- of balkonparasol kun je de hele zomer lekker beschut in de tuin of op het terras zitten. In de felle zon is het al snel te warm, maar als je gebruik maakt van een fraaie rechthoekige parasol voor in je tuin dan kun je de hele dag door heerlijk buiten zijn, ook als de zon op het hoogste punt staat en het eigenlijk niet prettig is om buiten te zijn. Bovendien loop je een grotere kans om te verbranden in de felle zon. Ook voor kleine kinderen is de zon niet goed omdat hun huid daar nog niet goed tegen kan. Met een fraaie exemplaar van duurzame kwaliteit bescherm je ook de allerkleinsten.

Waar op letten bij het kopen van een grote tuinparasol?

Bij het kopen van elke vorm van zonnebescherming is het belangrijk om te letten op de kwaliteit. Een goede tuinparasol is om te beginnen voldoende stevig. Als het onverwachts gaat waaien mag hij niet zomaar omwaaien want dat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Ook moet hij niet te groot of te klein zijn. Bedenk dus vooraf goed wat voor afmetingen je nodig hebt voordat je een aankoop doet.

Afmeting van de tuin-, balkon of terras parasol

De afmetingen zijn erg belangrijk. Hij moet groot genoeg zijn om je tegen de zon te beschermen maar ook weer niet zo groot dat hij niet op je terras past. Ook moet de parasolvoet voldoende stabiel staan. In geval van plaatsing op een dakterras of balkon mag hij niet te ver overhellen om te voorkomen dat hij eventueel naar beneden zou kunnen vallen.

Een rechthoekige of vierkante parasol?

Of je kiest voor vierkante of rechthoekige parasols hangt natuurlijk allereerst af van je eigen persoonlijke voorkeur. Een rechthoekig model beslaat vaak een groter oppervlak en laat meer mensen in de schaduw zitten. Een vierkant model staat vaak stabieler omdat de voet in het midden zit. De afmetingen van alle tuinparasols staan bij de verschillende artikelen in onze webshop vermeld. Je kunt dus van tevoren bekijken welke luxe terrasparasol het beste bij de situatie en je eigen wensen past.

Het juiste gewicht bij een parasol met voet

Bij het plaatsen van parasols is het erg belangrijk om het juiste gewicht te bepalen. Als de voet te licht is kan deze gemakkelijk omwaaien of er zelfs vandoor gaan als de wind eronder komt. Dit geeft niet alleen grote kans op schade aan je parasol voor de tuin, maar kan ook leiden tot ongelukken en verwondingen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Een parasolvoet is daarom altijd verzwaard. Er zit in de meeste gevallen beton in om ervoor te zorgen dat hij goed blijft staan. Een voet gevuld met zand of water is doorgaans voor een groot exemplaar niet zwaar genoeg. Dergelijke voeten zijn alleen geschikt voor standaardmodellen met een relatief kleinere spanwijdte.

Een handmatige of een automatische parasol

Voor het uit- of inklappen van een model van enige omvang is soms best wat kracht vereist. Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken dan kies je voor een automatische parasol met het comfortabele ALS systeem. Hiermee kunt je hem gemakkelijk uitklappen en ook weer opvouwen. Het is niet verstandig om parasols dag en nacht uitgeklapt te laten staan. Het doek kan snel verweren als het voortdurend wordt blootgesteld aan weer en wind. Als hij is natgeregend, laat hem dan eerst goed drogen alvorens hem in te klappen en op te bergen.

Zo heb je lang plezier van tuinparasols

Natuurlijk wil je na de aanschaf zo lang mogelijk plezier hebben van je luxe parasols. Je kunt de levensduur aanzienlijk verlengen door ze regelmatig schoon te maken. Uitwerpselen van vogels kunnen inbranden in het parasoldoek. Verwijder deze dus met water en eventueel een mild schoonmaakmiddel zoals afwasmiddel. Laat hem niet uitgeklapt staan als het weer dagenlang niet goed is om buiten te zitten. Ruim hem iedere dag op als de zon van het terras is verdwenen. Berg hem voor de winter droog en schoon op zodat hij niet gaat schimmelen en de stof daardoor verweert. Als je deze simpele regels in acht neemt gaat je luxe parasol jarenlang mee.

Leer meer over Topkwaliteit parasol >