LENTE DAGEN : TOT -30% KORTING

NL/NL
NL/NL

Speelhuis

Een houten speelhuisje voor eindeloos buiten spelen. Kinderen kiezen zelf voor lang spelen in de tuin met een eigen speelhuisje. Om gezinnetje of piraten in te spelen, te knutselen en te picknicken. Een houten speelhuis met echte ramen, deur en knusse veranda. Fantasie komt tot leven met deze originele buiten speelhuisjes, wat heel bevorderlijk is voor een gezonde ontwikkeling. Wat kan je als kind - en ouders - meer wensen?

Meer weten over Speelhuis

2 produkten

2 produkten

De houten hut is geschikt voor jongens en meisjes van 3 tot ca. 10 jaar. Kinderen kunnen zichzelf urenlang en ook veilig vermaken. De warme en decoratieve uitstraling geeft bovendien je tuin nog eens extra sfeer. Laat je in onze webshop verrassen door de mogelijkheden: divers , goedkoop en van stevige kwaliteit.

Speelhuis kopen: welk type?

De speelhuisjes van Alice’s Garden zijn allemaal van hout. De natuurlijke look maakt het geschikt voor elke tuin. Natuurlijk kun je er je eigen kleur aangeven en het decoreren in jouw favoriete stijl. Het ideale tuinhuisje voor je kind is er in een aantal verschillende maten en vormen. En nu ook met veranda en glijbaan. Nog moeilijk een keuze te maken? We vertellen je graag waar je speciaal op moet letten.

Welk speelhuisje kopen? Hier moet je op letten:

Het houten speelhuis is een geweldig plekje waar kinderen hun eigen ruimte hebben en naar hartenlust met vriendjes en vriendinnetjes kunnen spelen. Het is goed om te kijken naar de leeftijd van het kind en hoe het speelhuis gebruikt gaat worden. Ook de afmetingen van de tuin of plek waar het komt te staan, is bepalend voor de keuze van het type speelhuis.

Vanaf wanneer een kinderspeelhuisje?

Ons houten speelhuisje is perfect voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar. Dat geldt voor alle typen. Houd je kind van klimmen en klauteren, dan is een huisje met een verdieping het einde. Of wil het graag kunnen picknicken met vriendjes, dan is de veranda met bankje een echte aanrader. Kies je voor een speelhuisje met een veranda of met een glijbaan, houd als volwassene dan wel toezicht. Veilig spelen blijft toch het belangrijkste.

De afmetingen van je tuin en het tuinhuisje voor je kind

Het kinderspeelhuisje is in verschillende afmetingen en vormen verkrijgbaar. Met meerdere ramen. Met of zonder verdieping. Het is ook verkrijgbaar met een veranda, wat extra ruimte biedt voor het opbergen van speelgoed. Een andere mogelijkheid die je echt moet bekijken is de combinatie van een speelhuis met een glijbaan. Wat een plezier kun je daar niet aan beleven!

De keuze voor het type speelhuisje hangt simpelweg ook af van de beschikbare ruimte in je tuin. De inhoud van onze 3 types varieert van 1,4 m² tot 3 m² met hoogte van resp. 153 cm tot 211 cm. Ook voor een kleine tuin hebben wij een geschikte maat. Bij de informatie over het betreffende type speelhuis vind je alle afmetingen inclusief een gemaatvoerde tekening.

Welk hout gebruiken wij voor het speelhuisje?

Al onze kinderspeelhuisjes zijn van hout. Door dit robuuste materiaal, uitermate geschikt voor gebruik buitenshuis, heb je er gegarandeerd jarenlang plezier van. Met respect voor het milieu gebruiken we alleen FSC-hout uit duurzaam beheerde dennenbossen in Europa. Het dak is gemaakt van asfalt voor een goede isolatie en bescherming tegen regen.

Houten speelhuisje in jouw stijl

De speelhuisjes voor buiten uitgevoerd in hout zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Passend bij alle stijlen en smaken. Ga je liever voor een uitgesproken kleur? Schilderen van het speelhuis is heel goed mogelijk. Gebruik een of meerdere kleuren voor het houten frame, kozijnen en deuren. Of laat je creativiteit los op het houten interieur.

Het is aan te bevelen om voor het schilderen eerst te schuren om risico’s van splinters te beperken. Reinig vervolgens het houtoppervlak van stof en vet. Breng een of meerdere verflagen aan en wacht tot de verflaag goed is opgenomen voordat je een volgende aanbrengt. Afhankelijk van je kleurkeuze is dekkende verf, verf op waterbasis of olieverf de beste keus. Naast kleur zorg je ook voor bescherming van het hout tegen schimmel en Uv-straling.

Tips voor het bouwen en vastzetten van een houten speelhuis

Hoe bouw je het speelhuisje voor in de tuin op? Het bouwpakket dat wij leveren is – ook zonder veel kluservaring - zelf in elkaar te zetten. De benodigde materialen aangeven en vastzetten, doe je het makkelijkst met minimaal 2 personen. Volg exact de bijgeleverde beschrijving, deze is duidelijk en stap voor stap uitgewerkt. Ook de voorgemonteerde platen geven veel gemak. Binnen een halve dag is het tuinhuis speelklaar.

Schoonmaak en onderhoud van een speelhuis

Het hout van onze speelhuizen is duurzaam en solide FSC-hout. Om het optimaal tegen houtrot te beschermen is het hout geïmpregneerd. Het is raadzaam om het hout twee keer per jaar te behandelen met een beschermingsmiddel dat schimmels, algen en ongedierte weert. Zo bescherm je het speelhuis bovendien tegen zon en andere weersinvloeden en verleng je de levensduur van dit originele speelgoed huisje optimaal.